Βάγγη Κιμπιζή

Βάγγη Κιμπιζή

H Ευαγγελία Κιμπιζή γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολείται με το χορό από πολύ μικρή ηλικία. Είναι επαγγελματίας χορεύτρια-performer και δασκάλα χορού. Aποφοίτησε από την ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού “Άννα Πέτροβα” και είναι κάτοχος των πτυχίων Αdvance 2 της βασιλικής ακαδημίας χορού (RAD) και του advance 2 του συστήματος (ISTD),καθώς επίσης και το διπλώματος DDE I.S.T.D. Από το 2013 εως και τωρα διδάσκει μπαλέτο,συγχρονο,μονέρνο,i.s.t.d,hip-hop σε ερασιτεχνικές σχολές χορού και σε δημόσια σχολεία.

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με την Τζένη Αργυρίου (Φεστιβάλ Αθηνών 2013),με την ομάδα Luna park (Φεστιβάλ ελλήνων χορογράφων 2014),με την Νάντι Γώγουλου“On the spot”(2015- 2016) , μια σύντομη συνεργασία με την Dora Sulzenko Hostova (Transition3:Central Europe Festival 2015), με την ομάδα χορού Cie.Willi Dorner στα πλαίσια του project “Bodies in Urban spaces”(2016) καθώς και ως βοηθός χορογράφου της Χρυσηίδας Λιατζιβίρη,ομάδα Syndram dance co., για την παράσταση “Η ζωή αυτή βασίζεται σε αληθινά γεγονότα”(2016). Επίσης πειραματίστηκε ως χορογράφος-δημιουργός, με αποτέλεσμα να χορογραφίσει την πρώτη της δουλειά “Fωρέ”(7ο Arc for dance festival 2015) καθώς αποτέλεσε και μέλος του project “Mutate”(2013-2015).

Παράλληλα με της σπουδές της μέχρι και σήμερα παρακολουθεί σεμινάρια σύγχρονου και μοντέρνου χορού με καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους σε ελλάδα και εξωτερικό όπως Matej Kejzar, Paul Blackman,Πατρίσια Απέργη, Λίντα Καπετανέα ,Josef Frucek, Μαρκέλα Μανωλιάδου, Saidah Nairobi,Kimberly Gipson, κ.α.